Jakie kable do świec do benzyniaka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alcore
    Classic
    • 2010
    • 26

zabiera ktos ze soba pocieche/pociechy na jutrezjszego spota??
  • noswer
    Ambiente
    • 2008
    • 232

Chciałem zapytać jakie kable polecacie do silnika AEH - różnica cen u mnie w mieście a allegro to około 80zł wiec chyba kupie przez neta tylko pytanie co brać...
    NGK1
    NGK2
    BOSCH
    BERU
    A może coś innego jest godne polecenia...
    PS. czy coś jeszcze warto wymienić razem z przewodami - dodam że świece wymieniane rok temu i wyglądają ok
    PS2 okazało się że NGK będę miał w pobliżu mojego miasta - warto więc dopłacać do innych?
    PS3 Dodam że auto pracuje ma też instalacje gazową

Komentarz

• bodo87
      Classic
      • 2010
      • 38

Jak gaz to tylko i wyłącznie beru. Nie polecam nic innego NGK często nie dają rady na gazie chociaż zależy jak trafisz, Bosch w ogóle nie polecam, beru na pewno cię nie zawiedzie polecam z allegro użytkownika danielloss z allegro.
      VAG DIAGNOSTYKA TORUŃ OKOLICE!!!

ALARMY CENTRALNE ZAMKI MONTAŻ!!!

Komentarz

• noswer
        Ambiente
        • 2008
        • 232

dzięki już posłałem do niego zapytanie o dostępność kabli do mojego silnika

Komentarz

• Ths
          Rider
          • 2007
          • 317

bodo87,
          a jakie polecasz świece zapłonowe BERU czy NGK (V-line) a może NGK LPG LaserLine (tyle że drogie bo 60 pln za szt)

Komentarz

• bodo87
            Classic
            • 2010
            • 38

ja już drugie auto na gazie użytkuje na ngk dedykowanych czyli BKUR6ET-10 ale oczywiście tylko japońskie nie kupuj francuskich na każdej świecy jest napisane jakiej jest produkcji, poprzednio mialem golfa 4 1.6 AKL na tych świecach, a teraz octavie 2.0 AQY i też to samo włożyłem i żadnych problemów nie mam z nimi na gazie, ja tylko do wszystkich aut wkładam świece NGK a kable beru i zero problemów.
            VAG DIAGNOSTYKA TORUŃ OKOLICE!!!

ALARMY CENTRALNE ZAMKI MONTAŻ!!!

Komentarz

• rezon
              RS
              • 2006
              • 1894
              • Volvo
              • AKL 1.6 MPI 101 KM
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez bodo87
              ja już drugie auto na gazie użytkuje na ngk dedykowanych czyli BKUR6ET-10
              popieram - już 5 komplet takich świeczek mam założony. A akble po doświadczeniach z jakimś włoskim drogim badziewiem założonym przez ASO na moje życzenie wymiany to w O2 ori i dopóki nie będzie organoleptycznych sygnałów nie wymieniam. W O1 po 90kkm wymieniłem dla zasady i plułem sobie w brodę, bo było gorzej niż przed wymianą. Później po ok. 15kkm włoski szmelc wymieniłem na polskie i miałem święty spokój. Teraz w O2 mam 77kkm i na razie nawet nie myślę o wymianie. Dopóki nie będę miał problemów - tym razem nie wymieniam kabli niezależnie od przebiegu czy lat

[ Dodano: Sro 14 Kwi, 10 09:10 ]
              noswer, jeśli nic się nie dzieje - nie gubi zapłonów, odpala na dotyk to może też daj sobie spokój z wymianą. Wcale nie musi być później lepiej

Komentarz

Pracuję...